Avem loc numai pentru o singură iubire

Un prieten mi-a spus că porumbeii îşi aleg partenerii pentru toată viaţa. Dacă moare unul, celălalt rămâne singur până la sfârşit. Nu am căutat să văd dacă e adevărat sau nu şi nici nu mă va interesa vreodată. Pentru mine această idee sublimă va rămâne. Indiferent…

Cu fiinţele raţionale e diferit sau poate că nu.

Căutăm neîncetat iubirea care să ne împlinească. Cei mai mulţi o găsesc, cei mai puţini au parte de ea. Stările asociate neîmplinirii se estompează când întâlneşti acea iubire, singură de altfel, care loveşte singurul punct sensibil al inimii care uneşte şi rămâne acolo tăcută şi liniştită, străină de loviturile care vor mai caută să străpungă. E ocupat.

Din fericire toţi au parte de ea, din păcate la cei mai mulţi vine prea târziu.

Când se va întâmpla inima ta va simţi şi îţi va şopti mai ales în momentele de anxietate şi de descurajare: e el, e ea/ trebuia să fie el, trebuia să fie ea. Va veni indiferent de calea pe care o vom urma. Înainte: (Scuze R. ) „Trebuia să ne căsătorim în 2010, acum e prea târziu pentru mine”. După: (scuze I.): trec în fiecare zi prin faţa casei celui cu care trebuia să fiu. Acum am copii mei, e prea târziu”. Alte căi…De cele mai multe ori e o chestie reciprocă, dar nu se mai poate. O atare separare comportă dureri şi întrebări pe care nimeni nu le mai doreşte… E mai comod să iubim în vis.

31941-love-dream

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: